Alternate Function Support on IOS

In this forum we discuss the future of Ren'Py, both bug fixes and longer-term development. Pre-releases are announced and discussed here.
Post Reply
Message
Author
User avatar
birctreel
Regular
Posts: 37
Joined: Wed Dec 20, 2017 7:17 am
Projects: Knell of st.Godhrkar
Organization: -Andinomie-
Tumblr: birctreel
Location: Beijing, China
Contact:

Alternate Function Support on IOS

#1 Post by birctreel » Sat Feb 01, 2020 10:05 pm

Problem: The "Alternate" function didn't work with long press on IOS

For example

Code: Select all

            textbutton _("TEST BUTTON"):
                alternate (ShowMenu("filemain",Data="R"))
                action (ToggleScreen("Mcre"),SetVariable("concha","R"))
I've packed my game both in Android and ios. While Android runs perfectly, that short press would toggle Mcre screen, and long press would show filemain screen. However, it didn't work on IOS: there is no difference between long and short press, and it just toggle Mcre screen, then show Filemain.

If we just write the "action" code, it would be no problem. However, when it comes to alternate, it seems IOS didn't support long press, at least with the current code.

Please let me know if there are any other way I can do different operating to open different screen with the same button. Or if we can fix this problem.

Thank you very much for listening to my problem. I really hope this could be fixed > <

rames44
Veteran
Posts: 231
Joined: Sun May 29, 2016 4:38 pm
Contact:

Re: Alternate Function Support on IOS

#2 Post by rames44 » Mon Feb 03, 2020 1:25 pm

I’ve never used this feature, but if it’s not working, I suggest that you open an issue over on GitHub - that’s the surest way to make sure it gets looked at.

User avatar
birctreel
Regular
Posts: 37
Joined: Wed Dec 20, 2017 7:17 am
Projects: Knell of st.Godhrkar
Organization: -Andinomie-
Tumblr: birctreel
Location: Beijing, China
Contact:

Re: Alternate Function Support on IOS

#3 Post by birctreel » Wed Feb 05, 2020 8:51 am

rames44 wrote:
Mon Feb 03, 2020 1:25 pm
I’ve never used this feature, but if it’s not working, I suggest that you open an issue over on GitHub - that’s the surest way to make sure it gets looked at.
Thank you very much for this advice!
I've never posted on Github but I will have a try :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users