Line Breaks

Discuss how to use the Ren'Py engine to create visual novels and story-based games. New releases are announced in this section.
Forum rules
This is the right place for Ren'Py help. Please ask one question per thread, use a descriptive subject like 'NotFound error in option.rpy' , and include all the relevant information - especially any relevant code and traceback messages. Use the code tag to format scripts.
Post Reply
Message
Author
ghazghkull
Newbie
Posts: 5
Joined: Tue Dec 12, 2006 12:29 am
Contact:

Line Breaks

#1 Post by ghazghkull » Wed Dec 13, 2006 8:46 pm

Hey I'm just wondering how does one do a line break for this one? I mean I know with HTML you use the <BR> command to make a new line, but how is that done for Ren'Py? Or rather what's the code for Ren'Py?

BCS
Eileen-Class Veteran
Posts: 1305
Joined: Mon Sep 19, 2005 2:15 am
Location: Florida
Contact:

#2 Post by BCS » Wed Dec 13, 2006 8:57 pm

{p} adds a linebreak while pausing the line, but I don't know if that's what you want ... I never use it, myself ... (very rarely)

So that

"I saw {p} YOU" becomes:

"I saw"

CLICK

"I saw
YOU"
I'm not even the same person anymore

User avatar
NetGenSuperstar
Regular
Posts: 113
Joined: Sun Oct 08, 2006 1:29 am
Location: BEHIND YOU!!!
Contact:

#3 Post by NetGenSuperstar » Wed Dec 13, 2006 9:23 pm

Type \n to get a line break. So:

Code: Select all

"This is\ndialogue."
will display as:

Code: Select all

This is
dialogue.

ghazghkull
Newbie
Posts: 5
Joined: Tue Dec 12, 2006 12:29 am
Contact:

#4 Post by ghazghkull » Thu Dec 14, 2006 3:16 am

Thanks a lot ^^

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users