Color of Main Menu buttons

Discuss how to use the Ren'Py engine to create visual novels and story-based games. New releases are announced in this section.
Forum rules
This is the right place for Ren'Py help. Please ask one question per thread, use a descriptive subject like 'NotFound error in option.rpy' , and include all the relevant information - especially any relevant code and traceback messages. Use the code tag to format scripts.
Post Reply
Message
Author
User avatar
Tage
Regular
Posts: 194
Joined: Mon Nov 01, 2004 2:18 am
Location: Memphis, TN
Contact:

Color of Main Menu buttons

#1 Post by Tage » Fri Dec 10, 2004 1:25 am

I've been trying to change the text color of the main menu buttons, but I haven't been able to succeed so far... I have tried this...
init:
    $ style.mm_button.idle_color = Solid((0, 155, 255, 255))
    $ style.mm_button.hover_color = Solid((255, 255, 255, 255))
Any help would be appreciated! =| Thank you for your time.

User avatar
PyTom
Ren'Py Creator
Posts: 15454
Joined: Mon Feb 02, 2004 10:58 am
Completed: Moonlight Walks
Projects: Ren'Py
IRC Nick: renpytom
Github: renpytom
itch: renpytom
Location: Kings Park, NY
Contact:

Re: Color of Main Menu buttons

#2 Post by PyTom » Fri Dec 10, 2004 11:24 am

Tage wrote:I've been trying to change the text color of the main menu buttons, but I haven't been able to succeed so far... I have tried this...
init:
$ style.mm_button.idle_color = Solid((0, 155, 255, 255))
$ style.mm_button.hover_color = Solid((255, 255, 255, 255))
Any help would be appreciated! =| Thank you for your time.
Invoking Solid creates a displayable, while the text color needs to be a tuple containing a color. You'd use Solid to make a background image of a color, but for text, just give the color as a tuple.

So the code you want should be:

Code: Select all

init:
    $ style.mm_button.idle_color = (0, 155, 255, 255)
    $ style.mm_button.hover_color = (255, 255, 255, 255)
(Please note I just woke up, and haven't tested this. :-)

User avatar
Tage
Regular
Posts: 194
Joined: Mon Nov 01, 2004 2:18 am
Location: Memphis, TN
Contact:

#3 Post by Tage » Fri Dec 10, 2004 2:34 pm

That sounded like it made so much sense! Alas, it did not work for me... :( I appreciate the help, and any more help would still be greatly appreciated! :D Thanks for taking the time to try and help me!

User avatar
Tage
Regular
Posts: 194
Joined: Mon Nov 01, 2004 2:18 am
Location: Memphis, TN
Contact:

#4 Post by Tage » Fri Dec 10, 2004 4:40 pm

Wahahaha, I found out my problem... I was trying to edit "mm_button", which didn't do me any good because "mm_button" does not take any text styles. I needed to edit "mm_button_text". Thanks for all the help! =D

Edit: *looks at the time between posts* :shock: That took a while to figure out, lol :lol:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: deadhand, Majestic-12 [Bot]