Problem with video

Discuss how to use the Ren'Py engine to create visual novels and story-based games. New releases are announced in this section.
Forum rules
This is the right place for Ren'Py help. Please ask one question per thread, use a descriptive subject like 'NotFound error in option.rpy' , and include all the relevant information - especially any relevant code and traceback messages. Use the code tag to format scripts.
Post Reply
Message
Author
User avatar
KebecMaslow
Regular
Posts: 26
Joined: Mon Feb 28, 2011 12:28 pm
Projects: Here's Evil
Organization: Grupo Tricksters
Location: At my pc
Contact:

Problem with video

#1 Post by KebecMaslow » Mon Feb 28, 2011 12:37 pm

Hello, Im KebecMaslow(too newbie to be here XD).

Well, im currently having problems trying to add a video file (mpg) to my game; this information http://www.renpy.org/wiki/renpy/doc/reference/Movies doesnt solve my problem.

I hope you can help me.
"The men grew fond of themselves, forgetting all the fears and hardships of the past... until the darkness came back for them."

User avatar
Megaman Z
Miko-Class Veteran
Posts: 829
Joined: Sun Feb 20, 2005 8:45 pm
Projects: NaNoRenO 2016, Ren'Py tutorial series
Location: USA
Contact:

Re: Problem with video

#2 Post by Megaman Z » Mon Feb 28, 2011 12:45 pm

Mind being a little more specific about what the problem you're having is?

Is the video not playing? Do you know what to put in the script to attempt to play the video?
~Kitsune Zeta

User avatar
KebecMaslow
Regular
Posts: 26
Joined: Mon Feb 28, 2011 12:28 pm
Projects: Here's Evil
Organization: Grupo Tricksters
Location: At my pc
Contact:

Re: Problem with video

#3 Post by KebecMaslow » Mon Feb 28, 2011 2:43 pm

Sorry about that XD

The video is not playing no matther what i do.
"The men grew fond of themselves, forgetting all the fears and hardships of the past... until the darkness came back for them."

User avatar
rioka
Royal Manga Tutor
Posts: 1255
Joined: Fri Jul 16, 2004 12:21 pm
Completed: Amgine Park, Garden Society: Kykuit, Metropolitan Blues (art)
Location: somewhere in NY
Contact:

Re: Problem with video

#4 Post by rioka » Mon Feb 28, 2011 5:12 pm

Can you post the coding that you used?

User avatar
KebecMaslow
Regular
Posts: 26
Joined: Mon Feb 28, 2011 12:28 pm
Projects: Here's Evil
Organization: Grupo Tricksters
Location: At my pc
Contact:

Re: Problem with video

#5 Post by KebecMaslow » Tue Mar 01, 2011 1:45 pm

This is my code:

$ renpy.movie_cutscene("Intro.mpg")

Is there a problem with the code?
"The men grew fond of themselves, forgetting all the fears and hardships of the past... until the darkness came back for them."

User avatar
rioka
Royal Manga Tutor
Posts: 1255
Joined: Fri Jul 16, 2004 12:21 pm
Completed: Amgine Park, Garden Society: Kykuit, Metropolitan Blues (art)
Location: somewhere in NY
Contact:

Re: Problem with video

#6 Post by rioka » Thu Mar 03, 2011 12:32 pm

There's nothing wrong with the code you posted above by itself. The only thing that comes to mind are:
1) Is the video in the folder it's supposed to be in? and
2) Is the video playable by itself outside of Ren'Py? It's not corrupted or anything like that? Do you have a movie player installed on your computer?

I've used very early builds of Ren'Py so I don't know if this is relevant anymore but as far as I know, movies weren't possible in the splashscreen block. You can double check this by putting your video in the main build of the game. If it plays in there, then you know for sure that you cannot add videos to the splashscreen. If it does not play, then it goes back to the questions I asked you above. If it still does not play after that, then I suggest you download the latest version of Ren'Py and try again.

User avatar
KebecMaslow
Regular
Posts: 26
Joined: Mon Feb 28, 2011 12:28 pm
Projects: Here's Evil
Organization: Grupo Tricksters
Location: At my pc
Contact:

Re: Problem with video

#7 Post by KebecMaslow » Thu Mar 10, 2011 2:28 pm

1) Yes, it is in the Game Directory.

2)Yes, i isnt corrupted, also, I have 2 movie players.

Furthermore, no matter where a put my video, it doesnt play no matter what i do (even with the latest version).
"The men grew fond of themselves, forgetting all the fears and hardships of the past... until the darkness came back for them."

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot]